T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ÜNYE - Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Europass Platformu Yayında

AB'deki eğitim ve kariyer hizmetlerini daha dijital, daha bütüncül ve şeffaf
şekilde sunmak üzere tasarlanan ve Avrupa Komisyonu ve Ulusal Europass Merkezleri
işbirliğiyle 2 yıla yakın süredir yürütülen çalışmalar neticesinde beta versiyonu
tamamlanan yeni Europass Platformu (www.europass.eu) 1 Temmuz 2020 tarihinde
erişime açıldı.

Küresel sağlık krizi geride bırakıldıkça, Avrupa'nın ve ülkemizin önceliklerinden biri işsizlikle mücadele etmek, bireylere gerekli beceri kazandırmak ve yeni becerileri desteklemek olacaktır. Birçok kişinin önümüzdeki süreçte yeni bir iş bulması veya yeni beceriler geliştirmesi gerekecektir.

Bireylerin istihdam ve eğitim fırsatlarına erişebilmek ve becerilerini geliştirebilmek için bilgiye, rehberliğe ve doğru araçlara olan ihtiyaçları artmaktadır. İşgücü piyasasında karşılaşılacak yeni zorlukların üstesinden gelebilmeleri için bireyleri destekleyecek bilgi, araç ve hizmetleri çevrimiçi yollarla sunacak Europass gibi dijital araçlara giderek daha fazla gereksinim duyulmaktadır.

Bu çerçevede, AB'deki eğitim ve kariyer hizmetlerini daha dijital, daha bütüncül ve şeffaf şekilde sunmak üzere tasarlanan ve Avrupa Komisyonu ve Ulusal Europass Merkezleri işbirliğiyle 2 yıla yakın süredir yürütülen çalışmalar neticesinde beta versiyonu tamamlanan yeni Europass Platformu (www.europass.eu) 1 Temmuz 2020 tarihinde erişime açılacaktır.

Yeni Europass Platformunu kamuoyuna duyurmak ve kullanımını yaygınlaştırmak üzere Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa çapında yürütülecek bir online tanıtım kampanyası gerçekleştirilecektir. Söz konusu kampanyanın Türkiye ayağı Avrupa ile eş zamanlı olarak MYK Ulusal Europass Merkezi tarafından 1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek ve 3 ay boyunca sürdürülecektir. Bu süreçte, MYK Ulusal Europass Merkezi ve paydaş kurum/ kuruluşlar tarafından sosyal medya aracılığıyla hedef kitleye yönelik farkındalık artırıcı online faaliyetler yürütülmesi planlanmıştır. Söz konusu kampanyaya ilişkin detaylar aşağıda sunulmuştur.

 Europass detayları...

Kampanyayı Yönlendirecek Ana Hesaplar ve Hashtagler
Avrupa çapında yürütülecek kampanyayı yürütecek hesaplar:
Facebook: @socialeurope
Twitter: @EU_Social
Instagram: @EuropassEurope
Hashtag: #Europass, #NewEuropass
Türkiye'de kampanyayı yürüteceğimiz hesaplar:
Facebook: @europasstr
Twitter: @Europass_TR
Instagram: @europass_tr
Hashtag: #Europass, #YeniEuropass

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.07.2020 - Güncelleme: 09.11.2023 14:10 - Görüntülenme: 596
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Europass Platformu,