T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ÜNYE - Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sev, Üret, Var Ol eTwinning Projesi

07-09-202007-09-2020

28-11-201928-11-201928-11-201928-11-2019

Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Betül TEMEL ve Rehber öğretmeni Aybike BALCI'nın birlikte yürüttüğü ve birçok ilden ortakları bulunan Sev, Üret, Var Ol eTwinning projesi büyük ilgi görüyor. Proje kurucuları projelerinin içeriğiyle ilgili şunları söylediler: "Biz projemizle öğrencilerin okula olan ilgilerini, bağlılıklarını artırmayı; okul yaşantılarında okullarına kendilerinden bir iz bırakmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeyle öğrenciler sadece okulla sınırlı kalmayacak, toplumsal hayattaki sorumluluklarının da bilincine varacaklardır. Bugünün gençlerinin yarının yetişkinleri olduğunun farkında olduğumuz için kalplerine toplum bilinci tohumları ekmeye çalışıyoruz. Yaşadıkları sürece bugün öğrendiklerini hayatlarına uyarlamalarını amaçlıyoruz. Farklılıklara saygılı, toplumdaki aksaklıklara duyarlı ve aksaklıkları onarmak için elinden geleni yapmaya çalışan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Projemiz 15-18 yaş aralığına hitap etmektedir. Biz yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gücüne inanıyoruz. Edebiyat sokağında şiiri hissetmelerini, bir eser ortaya koyulurken perde arkasında neler olduğunu düşünmelerini istiyoruz. Rehberlik köşesinde kendilerini keşfetmeleri için bir yol olduğunu ve bu yolun yaşadıkça bitmediğini fark etmelerini istiyoruz. Yapacağımız etkinliklere değerler eğitimini de serpiştirerek aslında okulun hayatın kendisi olduğunu görmelerini istiyoruz. Video hazırlama, afiş hazırlama, slogan bulma gibi etkinlikleri, "canvas, wordart vs." gibi süreç boyunca kullanacağımız web2 araçlarıyla süsleyerek öğrencilerimizin teknolojiyi üretmek amacıyla nasıl kullanabileceklerine dair de farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz."

Ekim ayını dolu dolu geçiren proje ekibi Kasım ayında da "Okulunda İz Bırak" etkinliği çerçevesinde okul bahçe duvarını boyadılar. Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Eşref Akkoyun'un da katkılarıyla öğretmen ve öğrenci iş birliğiyle gerçekleşen etkinlik geriye renkli anlar bıraktı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2019 - Güncelleme: 09.11.2023 13:49 - Görüntülenme: 785
  Beğen | 0  kişi beğendi