ORDU / ÜNYE - Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır”

Mustafa Kemal ATATÜRK

Doğan güneşe benzeyip etrafındaki karanlıklara meydan okuyan kişi öğretmendir.

Geleceğimizi şekillendiren, yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında sevgi, saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz.

Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, kısa yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Kas

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantımızı gerçekleştirdik. Katılım gösteren tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Bağımsızlığımızın ve Millî Egemenliğimizin timsali olan Cumhuriyetimiz 100 yılında, bu destanın mimarları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve mukaddesatı uğruna can veren aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla yad ediyoruz.

Cumhuriyet Bayramı tüm coşkumuzla idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz ile okulumuzda ve ilçe genelinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. Okulumuzda yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, slayt gösterileri sunuldu ve şiirler okundu.

Etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı 1.Dönem Ortak Sınavlar aşağıdaki programa göre yapılacaktır.

Güncel Ortak Sınav Takvimi

Eyl

Tek Ders Sorumluluk Sınavı 29.09.2023 Cuma günü ekli programa göre saat 10:00 da çok amaçlı salonda yapılacaktır.

Sınav Programı

25 Eylül 2023 Tarihinden itibaren geçerli ders programı

Eyl

Okulumuza yeni gelen 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik Rehberlik Servisi tarafından planlanan oryantasyon ve Alan Tanıtımı devam ediyor. Öğrencilerimize hoşgeldiniz diyor, başarılı bir yıl diliyoruz. Alan tanıtımında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Haziran Ayı Tek Ders Sorumluluk Sınavları 21.06.2023 tarihinde aşağıdaki programa göre yapılacaktır.

Sınav Programı

Sınava Girecek Öğrenci Listesi

May

Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

May

Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan kan bağışı etkinliğine öğrenci velilerimiz ve tüm halkımızın katılımını bekleriz.

Nis

Sürdürülebilir, Doğal ve Geleneksel Bir Malzeme: Cilim Çamuru adlı projeleriyle Samsun Bölge finaline kalan öğrencilerimiz dün  sunumlarını gerçekleştirdiler. Projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

Danışmanlığını okulumuz Tesisat Teknolojisi Alan Öğretmeni Öner TANIK'ın yaptığı, 12 ATP sınıfından Murat YILMAZ, Muhammet ERGİN ve Cihan CAZIR tarafından yürütülen "Doğal, Sürdürülebilir ve Geleneksel Bir Malzeme: Cilim Çamuru" adlı proje Tübitak 2204-A Liselerarası proje Yarışmasında Samsun Bölge Finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Danışman öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Mrt

Okulumuz Elektrik-Elektronik bölümü öğretmenleri olarak Erasmus kapsamında çevre konusunda KA210 Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında bir proje yazmış ve başvurusunu tamamlamıştır. Bu projede ortağımız İspanya’da bulunan inercia-digital adlı eğitim kurumudur. Projemizin konusu yeşil yıkama diye adlandırılan yanıltıcı reklamlar üzerinedir. Değerlendirme aşamasında olan projemizin sonucunu heyecanla beklemekteyiz.

Bu projede yardımlarını esirgemeyen Ünye İlçe Milli eğitim Müdürlüğü özel büroda çalışan Ersan Parlak hocamıza teşekkürü bir borç biliriz.

Mrt

Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümü öğrencilerimizden Burak Yımaz ve Abdülkerim Şimşek’in kurduğu, danışmanlığını Mustafa Kocatepe’nin yaptığı Robolojik adlı takım Teknofest Eğitim Teknolojileri Yarışması’na katılmış ve 27 Nisan’da İstanbul’da yapılacak olan finallerde yarışmaya hak kaznmıştır.

Teknofest yarışmalarında finale kalabilmek için 3 aşama bulunmaktadır. Takımınızı oluşturup proje fikrini söylediğiniz ilk aşamayı geçen Robolojik takımı, projenizi tanıttığınız ikinci aşamayı 92 puanla geçmiş ve projenin tüm detaylarını yazdığınız üçüncü aşamayı 95,5 puanla geçerek 27 Nisanda İstanbul’da yapılacak olan finallere çağrılmıştır. Proje matematik sorularına verilen doğru cevaplar ile yarışan robot arabalar ile ilgilidir. Robot arabalar gerçekleştirilmiş ve cep telefonu için yazılım yapılmıştır.